نگاه دولت به فناوری اطلاعات مثبت نیست!

 

چهارشنبه، ۹ اسفندماه ۱۳۸۵


صادق‌زاده رییس کمیته مخابرات مجلس: جای تعجب است که بحث مربوط به شبکه ملی اینترنت توسط دولت مطرح شود، اما در بودجه هیچ ردیف متمرکزی برای IT پیشنهاد نشود.







رییس کمیته مخابرات مجلس شورای اسلامی گفت: فناوری اطلاعات در بودجه پیشنهادی دولت برای سال 86 ردیف مجزایی ندارد.

رمضانعلی صادق‌‏زاده در گفت‌وگو با ایلنا, با بیان این‌‏که 33 میلیارد تومان بودجه‌‏ای که مقرر شده است؛ به شورای عالی فناوری اطلاعات برای امور IT تعلق گیرد, پیشنهاد کمیسیون صنایع مجلس بوده است, اظهارداشت: در بند "م" تبصره 9 لایحه بودجه, دولت نامی از شورای عالی فناوری اطلاعات به میان نیاورده است, ما با پیشنهاد کمیسیون صنایع مجلس رقم 33 میلیارد تومان به رقم 117 میلیارد تومان دولت اضافه و شورای عالی فناوری اطلاعات نیز به این لیست گنجانده شد.

وی ادامه داد: با توجه به فضای حاکم بر بودجه بعید به نظر می‌‏رسد که بودجه 33 میلیارد تومان IT در اولویت قرار گیرد.
صادق‌‏زاده, با بیان این‌‏که دولت که مدعی است؛ قصد جلو بردن فناوری اطلاعات در کشور را دارد, باید برای این مقوله بودجه پیشنهاد می‌‏کرد , اعلام کرد: معلوم نیست که بودجه پیشنهادی کمیسیون صنایع برای IT به تصویب نهایی برسد یا خیر.

وی با اشاره به بودجه IT برای سازمان‌‏های مختلف, اظهارداشت: در زیرفصل‌‏های بودجه, رقمی به IT در هر سازمان اختصاص خواهد یافت که این امر بدون نظارت شورای عالی فناوری اطلاعات خواهد بود که این خود جای سوال دارد.

رییس کمیته مخابرات مجلس, گفت: جای تعجب است که بحث مربوط به شبکه ملی اینترنت توسط دولت مطرح شود؛ اما در بودجه هیچ ردیف متمرکزی برای IT پیشنهاد نشود.

وی, با بیان این‌‏که طرح تکفا هر ساله ردیف بودجه مجزایی را به خود اختصاص می‌‏داد, یادآور شد: طی دو سال گذشته دولت هیچ پیشنهادی را برای اختصاص بودجه به فناوری اطلاعات نداشته است.

صادق‌‏زاده, با اشاره به بند "و-1 " تبصره 9 لایحه بودجه که دستگاه‌‏های اجرایی را مکلف کرده است که یک درصد و حداکثر 4 درصد از اعتبارات هزینه‌‏ای خود را به منظور انجام امور پژوهشی صرف کنند, خاطر نشان کرد: این میزان تنها نقطه امید فناوری اطلاعات خواهد بود.

وی, همچنین به اختصاص 40 میلیارد تومان وجوه اداره شده در قالب تسهیلات کم بهره در لایحه بودجه اشاره کرد و گفت: بخش خصوصی در مقوله IT می‌‏تواند از این مبلغ نیز بهره ‌‏گیرد.

عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی, با بیان این‌‏که 15 میلیارد تومان نیز دولت به مرکز تحقیقات مخابرات اختصاص داده است , تاکید کرد: تا زمانی که در دیدگاه ثبتی در استفاده از فناوری اطلاعات برای کاهش تردد ,هزینه و صرفه‌‏جویی از منابع انرژی نداشته باشیم, نمی‌‏توانیم به پیشرفتی در این مقوله دست یابیم.

وی, تکفا را تجربه بی‌‏نظیری در بحث فناوری اطلاعات کشور دانست و گفت: دولت برای طرح تکفا ردیف مجزایی در نظر گرفته بود ؛ اما در حال حاضر دید دولت نسبت به مقوله IT و استفاده از فناوری‌‏های نو مثبت نیست.